Sådan blev Badehotellet til – her er historien bag skabelsen af den populære serie

Historien om TV-serien Badehotellet begynder i 2012, da manuskriptforfatterne Stig Thorsboe og Hanna Lundblad fik ideen til serien. De ønskede at skabe en serie, der kunne tage seerne tilbage til en tid, hvor livet var mere simpelt og langsomt. De valgte 1920’erne som tidsperiode, da det var en tid med store samfundsmæssige forandringer og et spændende miljø at udforske. Efter at have udviklet ideen og skrevet manuskriptet, blev serien optaget på location i Gilleleje og premiered i 2013. Siden da har Badehotellet vundet utallige priser og er blevet en af Danmarks mest populære tv-serier.

Idéudvikling og forberedelse

Idéudviklingen af Badehotellet startede allerede i 2010, da forfatterne Stig Thorsboe og Hanna Lundblad begyndte at skrive manuskriptet til serien. De ville skabe en serie, der kunne tage seerne tilbage til en tid, hvor livet var mere simpelt og langsomt. De ønskede at skildre en tid, hvor mennesker havde tid til at nyde livet og hinandens selskab. For at forberede sig til serien besøgte de flere badehoteller i Danmark og studerede deres historie og arkitektur. De interviewede også tidligere gæster og ansatte på badehotellerne for at få inspiration til karaktererne og historierne i serien. Alt dette arbejde førte til en serie, der er blevet elsket af mange danskere og har vundet flere priser.

Casting og optagelser

Efter at have fundet de rette skuespillere til rollerne, begyndte optagelserne til Badehotellet. Serien blev filmet på forskellige lokationer i Danmark, herunder i Hornbæk, hvor det ikoniske badehotel blev bygget til serien. Optagelserne foregik i sommermånederne, og skuespillerne skulle ofte arbejde i lange dage for at få alle scenerne optaget. Men det hårde arbejde betalte sig, og Badehotellet blev en stor succes, der fortsatte i flere sæsoner.

Succesen og fremtiden

Succesen af Badehotellet har været enorm, og serien har vundet utallige priser og nomineringer. Det er ikke overraskende, at der allerede er blevet lavet seks sæsoner af serien, og at en syvende sæson er på vej. Fans af serien kan se frem til endnu flere historier fra det charmerende badehotel og dets farverige karakterer. Derudover er der også blevet lavet en række spin-off serier, der følger nogle af de mest populære karakterer fra Badehotellet. Det er tydeligt, at Badehotellet stadig har masser af potentiale og vil fortsætte med at underholde seere i mange år fremover.

Smitter af på Danmarks badehoteller

TV-serien succes har betydet, at det igen er blevet ‘in’ at tage på ophold på et af Danmarks smukke badehoteller. En af de mest populære er det mere end 100 år gamle Hjerting Badehotel, der ligger et stenkast fra Vestkysten.